ZUPY


Według zaleceń dietetyków w codziennym jadłospisie powinien znaleźć się minimum jeden ciepły posiłek.

Zatroszczyliśmy się o to, aby również dieta Cambridge zawierała takie danie. Biorąc pod uwagę zróżnicowane gusta naszych klientów oferujemy 7 smaków zup w stylu kuchni polskiej oraz orientalnej.

Dla osób z nietolerancją laktozy proponujemy dwie zupy.

SMAKI

  • O smaku kurczaka z grzybami
  • O smaku orientalnym
  • Pomidorowa
  • Jarzynowa
  • Żurek.

Bez laktozy:

  • Porowa
  • Grzybową

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zawartość torebki wsypać do kubka. Odmierzyć 227 ml (1 szklanka) gorącej, ale niewrzącej wody i dodawać ją porcjami dokładnie mieszając (łyżką lub mechanicznie). W celu zachowania wartości odżywczych produktu, spożyć nie później niż 15 minut od przygotowania.
Popić szklanką wody.

Zupę pomidorową przygotowujemy inaczej: zawartość torebki wsypać do kubka. Dodać niewielką ilość zimnej wody, tyle, aby po wymieszaniu uzyskać konsystencję jednolitej pasty. Następnie dodać 250 ml (ok. szklanka) gorącej wody i dokładnie wymieszać (łyżką lub mechanicznie). W celu zachowania wartości odżywczych produktu, spożyć nie później niż 15 minut od przygotowania. Popić szklanką wody.

Możliwe jest podzielenie zawartości torebki na dwie porcje i spożycie ich w odstępie czasowym. Szczegółowych informacji na temat dzielenia posiłków udziela Konsultant

Zupy diety Cambridge po przyrządzeniu z wodą zawierają 138 kcal.

Opakowanie: 7 x saszetka 40 g